Blog

Serumi

Krema za lice odavno nije dovoljna u njezi kože. Upravo zato su se u posljednjih desetak godina serumi nametnuli kao hit proizvodi u njezi kože te možete birati onaj protiv pjega, umora, bora, dehidracije ili sjaja.

Što je serum zapravo?

Riječ je o proizvodu lagane, najčešće gelaste teksture koji ima sposobnost prodiranja u dublje slojeve kože. U odnosu na kreme, serumi su obogaćeni većom koncentracijom aktivnih sastojaka, a to mogu biti sastojci koji sadrže vitamine, hijaluronsku kiselinu, antioksidanse, … , a ovise o potrebi, odnosno tipu kože. Također se i ciljano formuliraju ovisno o potrebi kože, bilo da je u pitanju crvenilo, dehidracija, pojačana pigmentacija, akne i slično. Serumi su iznimno traženi i kao anti-age preparati, s obzirom na to da zbog svoje koncentriranosti vitamina poboljšavaju tonus kože lica. Serumi blagonaklono i lagano djeluju na kožu bez da joj stvaraju masne filtere, ostavljajući je dugo i učinkovito baršunastom i mekom. Često se žene pitaju koja je dobna granica za početak korištenja seruma i jesu li oni nužni. Rekli bismo da donje granice nema. Serumi se koriste kada nam krema više nije dovoljna i kada osjetimo da joj treba dodatna pomoć. To može biti jednako u 20-tim kao i u zrelijim godinama.

Kreme i serumi – razlike u formulaciji, namjeni, primjeni i djelovanju

Osnovna razlika između krema i seruma je što su kreme formulirane da održe kožu vlažnom i zaštićenom, a serumi da se apsorbiraju u dublji dio kože i na taj način koži omoguće neophodne sastojke. Zbog specifične strukture, serumi lakše i dublje prodiru u kožu i tako postižu bolje rezultate. Serum pomaže kremi da djeluje efikasnije jer osim što ulazi u dublje slojeve kože, otvara i pore i time omogućava da aktivni sastojci iz kreme bolje djeluju. Upravo zbog toga se serumi koriste kao podloga kremama, ali se mogu koristiti i kao samostalni proizvod. Svaka će krema dobiti izraženiji efekt djelovanja ukoliko se prije njenog nanošenja na očišćenu kožu lica i vrata nanese serum. Nakon nanošenja potrebno je kratko ostaviti serum da se upije te potom nanijeti kremu. Krema nije nužna ukoliko serum zadovolji potrebe kože što je često slučaj kod mješovite ili masne kože kojoj je potrebna hidratacija. Najbolju učinkovitost serumi pokazuju na područjima hidratacije, pigmentacije, beživotnosti i sivila kože te bora.

Je li cijena seruma opravdana?

Serumi za njegu lica najčešće su skuplji od klasičnih dnevnih krema, a dolaze u mnogo manjem pakiranju. No, treba znati da visoka koncentracija aktivnih tvari utječe i na način aplikacije proizvoda – kap ili dvije serumske tekućine dovoljno je za tretiranje područja cijelog lica ili samo područja oko očiju. Drugim riječima, ako koristite proizvod prema uputama, mala bočica seruma može 'izdržati' i do nekoliko mjeseci, što ujedno i opravdava visoku cijenu samog proizvoda.

Kako odabrati pravi serum za sebe?

Kada se radi o izboru seruma protiv bora tražite serume bogate antioksidantima, kombinirajte serume s vitaminom C koji će vratiti sjaj vašoj koži. Za opuštenu, umornu i beživotnu kožu također su najbolji serumi s vitaminom C jer pomažu proizvodnji kolagena te obnovi i regeneraciji kože. Kod takvih seruma jedino je bitno da se nanose na potpuno suhu kožu lica i ostave otprilike 30 min prije nego se nanose ostali proizvodi. Kod suhe kože vrlo je bitna kombinacija seruma i hidratantne kreme i ta kombinacija bi trebala biti dio svakodnevne rutine. Dehidriranost će dobro rješavati serumi s hijaluronskom kiselinom u kombinaciji s hranjivom kremom preko seruma. Kod masne kože serumi mogu biti pravi pogodak jer su serumi lakši, bolje se upijaju u kožu, a imaju i koncentriranije sastojke. Kod masne kože bi jedino trebalo izbjegavati serume s uljnim bazama i tražiti one s bazom vode.

Za postizanje njegovanog izgleda kože važno je u svakodnevnu njegu, koja podrazumijeva čišćenje lica, toniranje i upotrebu odgovarajuće kreme, uvrstiti i adekvatan serum za lice.

Što nudi Dr.Stribor kozmetika?

Dr.Stribor kozmetika u svom asortimanu ima dva seruma, jedan s hijaluronskim kiselinama te uljni serum.

Serum Ag-Au/CP inovativna je kombinacija tri vrste hijaluronske kiseline vrlo različitih funkcija hidratacije i učvršćivanja kože. Hijaluronska kiselina je otopljena u esencijalnoj vodi ruže s prirodnim ovlaživačima koji će koži dati mekoću i svježinu. Serum je bogat i koloidnim zlatom i srebrom. Ovaj serum je namijenjen svim tipovima kože. Kod mješovite i masne kože lica preporučuje se kao samostalan proizvod, ali i u kombinaciji s našim tonicima Germanij&Neroli ili Zlato&Ruža. Kod suhe kože u kombinaciji s hidratantnom kremom i uljnim serumom.

Ovaj proizvod je 2016. godine nagrađen kao najbolji proizvod u kategoriji prirodne kozmetike od strane stručnog žirija u sklopu Cosmopolitan Beauty awards natječaja.

Echium gamma uljni booster je hranjivi serum namijenjen više suhoj koži lica. Ulje sjemenki borovnice je prirodni izvor vitamina E pa se kao takav preporučuje i za njegu područja oko očiju. Trputasta lisičina, odnosno echium, bogata je hranjivim esencijalnim masnim kiselinama. Serum ne sadrži eterična ulja i nativnog je mirisa jer je bogat omega 3 masnim kiselinama iz biljke kukuji koja ima funkciju obnavljanja kože. Uljni serum nanesite nakon prethodno spomenutog hijaluronskog seruma ili tonika Zlato&Ruža i kreme Ruže&Argan.

Pratite nas na društvenim mrežama i osvojite dva seruma za sebe i dragu osobu!

Tijekom lipnja pratite nas na Facebook profilu Dr.Stribor kozmetike gdje ćete imati priliku osvojiti naša dva seruma, AG-AU/CP hijaluronski serum te ECHIUM GAMMA uljni booster ?

Dr. Stribor kozmetika
Kontakt
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Društvene mreže

© 2019. - Dr. Stribor Kozmetika | Zaštita privatnosti