Blog

Kreme za lice

Tema novog bloga su kreme, i to one za lice. U nastavku pročitajte koje vrste krema razlikujemo, kako prepoznati svoj tip kože te odabrati odgovarajuću hidratantnu kremu i s kojim proizvodima ih kombinirati.

Odaberite kreme prema namjeni, a zatim prema tipu i stanju kože!

Kreme za lice najkorišteniji su kozmetički proizvodi. Razlikujemo ih prema namjeni obzirom da spadaju u široku grupu kozmetičih proizvoda. Njima se koža može čistiti i njegovati, a uz potrebne dodatke one mogu postati kreme posebnih namjena, štititi kožu od vanjskih učinaka, izbjeljivati je, uljepšavati... Ukratko, razlikujemo četiri glavne vrste krema, a to su:

 • kreme za čišćenje – njihova zadaća je otklanjati nečistoću i većinom su pogodne za čišćenje suhe kože
 • dnevne kreme – nadoknađuju prirodni faktor ovlaživanja kože zato se i nanose ujutro kako bi tokom dana održavale vlažnost kože
 • kreme za noć – masnije od dnevnih krema kako bi dobro njegovale kožu
 • kreme s posebnom namjenom – kreme za sunčanje, izbjeljivanje kože, tamnjenje kože i slično

Važnost krema i odabira istih u njezi kože lica

Krema je kod njege kože vrlo bitna jer vlaži tkivo kože, hidratizira ju, štiti od vanjskih utjecaja kao što su vjetar, smog, suhi zrak i slično, povećava elastičnost kože, ublažava nastanak bora, podočnjake... Kod odabira kreme najbitnije je prvo prepoznati svoj tip kože i naravno, slušati potrebe svoje kože i po potrebi dodati u upotrebu serum ili ulje.

Preduvjet za pravilan odabir kozmetike je prepoznavanje tipa svoje kože što je ponekad prilično težak zadatak. Da ponovimo koje tipove i stanja kože razlikujemo.

Tipovi kože su:

 • Normalna koža – čista, baršunasta na dodir, sjajnog i zdravog izgleda. Karakteristično je da nema proširene pore. Za ovaj tip kože dobar odabir je bilo koja krema za lice koja je namjenjena normalnoj koži lica kako bi joj osigurali maksimalnu zaštitu.
 • Suha koža – vrlo čest tip kože kod osoba svih dobnih skupina, a najčešće kod žena iznad 40 godina radi naglog opadanja lipida. Karakteristike su osjećaj zategnutosti nakon čišćenja, ima jako male pore, nema elastičnosti. Ovaj tip kože traži dosta bogate hidratantne kreme koje sadrže masnoću i omekšavaju kožu.
 • Masna koža – uobičajena je za osobe u mladenačkim godinama, ali nije neobično da se ovaj tip kože nastavi i u zrelijoj dobi. Karakteristike su proširene pore, vrlo elastična, brzo se zasjaji i sklona miteserima. Kod ovog tipa kože treba birati vrlo blage kreme kao što su gel kreme ili fluidi koje ne začepljuju pore i koje upijaju višak masnoće.Kod masne kože važna je hidratacija obzirom da preparati za čišćenje masne kože često isuše kožu pa je bitna hidratacija kako se ne bi još više izlučivala masnoća.
 • Mješovita koža – kombinacija suhog i masnog tipa kože. Obrazi su obično suhi, zatežu i nedostaje im vlage dok je na području T-zone, čelo, nos i brada, koža masna često s proširenim porama, miteserima i pojačanim sebumom. Kod ovog tipa kože bitno je birati kremu na bazi vodenih sastojaka a to su vlažne hidratatne kreme.

Stanja kože:

 • Osjetljiva – bez obzira na tip kože svaka koža može biti osjetljiva. Najčešće je ovo stanje kože povezano sa suhom kožom, ali ne mora bit pravilo jer i masna koža može biti osjetljiva. Karakteristike su reakcija na vanjske uvjete kao što su sunce, vjetar, suh zrak, na kozmetičke preparate kao što su crvenilo, peckanje, svrbež. Za ovaj tip kože treba birati kreme bez mirisa sa što manje sastojaka i koje imaju oznaku hipalergeno.
 • Dehidrirana – ovo stanje kože se najčešće pojavljuje kod svih tipova kože. Često je se zamjenjuje sa suhim tipom kože jer su simptomi slični no razlika je u tome što dehidrirano nedostaje vlage, a suhoj koži lipidi odnosno masnoća.
 • Starenje – pad tonusa kože, stvaranje bora, sivilo lica..ovo stanje nije nužno povezano s godinama jer na njega najčešće utječu genetika, način života i njega.
 • Mladenačke akne i alergije su također stanja kože.

Sad kada smo prepoznali svoj tip kože možemo odabrati kremu.

Prirodne kreme Dr.Stribor kozmetike

Dr.Stribor kozmetika u svom asortimanu ima dvije hidratantne kreme, Ruža&Argan i Vanilija&Naranča. Njihova zadaća je hidratizirati lice, ne začepiti pore i biti dobra podloga za make up.

Ruža&Argan hranjiva je hidratantna krema namjenjena suhoj koži lica. No, zbog svog sastava odličan je izbor i za ostale tipove kože, osim masne. Unatoč hranjivoj formuli radi se o relativno laganom i brzoupijajućem proizvodu koji na licu ne ostavlja teški, masni film. Kako je ova krema najčešće odabir kod suhe kože za još više vlažnosti može se kombinirati s tonikom Zlato&Ruža, a za još intenzivniju njegu nakon tonika, a prije kreme može se nanjeti naš hijaluronski serum sa srebrom i zlatom. Za osobe koje vole kombinaciju krema i ulja, nakon kreme Ruže&Argan može se nanjeti i uljni booster Echium gamma.

Vanilija&Naranča lagana je hidratntna krema za svakodnevnu njegu lica. Iako je bogata hranjivim uljem marelice ne ostavlja masan trag na licu jer je bogata hijaluronskom kiselinom. Štiti kožu, omogućava brzu obnovu razine vlage u koži i ima efekt omekšavanja. Svakako ju preporučamo u kombinaciji s tonikom Germanij&Neroli kao i sa hijaluronskim serumom Ag-Au/Cp.

Dr. Stribor kozmetika
Kontakt
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Društvene mreže

© 2019. - Dr. Stribor Kozmetika | Zaštita privatnosti